Naravna-creva.jpg

Naravni ovoji

Prodaja naravnih ovojev različnih vrst

Prodajamo svinjska, goveja in ovčja čreva različnih kalibrov.
Vsa naravna čreva so soljena razen mehurjev.

Goveja-creva.jpg
Naravna goveja čreva

 

Goveja naravna čreva, ravna, okrogla. Naravna goveja čreva so primerna za krvavice in domače klobase.

Navodilo za pripravo govejih soljenih črev:

  • Sol previdno odstranimo s hladno vodo.

  • Čreva čez noč namakamo v dovolj veliki količini hladne, sveže vode (največ 12 ur).

  • Približno 30 minut pred polnjenjem čreva namočimo v topli vodi (od 35 do največ 40 stopinj).

  • Zaradi lažje namestitve na cev polnilca je priporočljivo sprati notranjost črev.

Čreva so pripravljena za polnjenje, ko so gladka in drseča.

Naravna svinjska čreva

Svinjska naravna čreva, mehurji (suhi) različnih velikosti, danke, ritniki. Naravna svinjska čreva so primerna za klobase in/ali pečenice.

Shranjevanje in navodilo za pripravo svinjskih soljenih črev:

  • sol previdno odstranimo s hladno vodo,

  • čreva čez noč namakamo v dovolj veliki količini hladne, sveže vode (največ 12 ur)

  • približno 30 minut pred polnjenjem čreva namočimo v topli vodi (od 32 do največ 35 stopinj),

  • ločimo posamezne konce, da se izognemo vozlom,

  • zaradi lažje namestitve na cev polnilca je priporočljivo sprati notranjost črev.

Čreva so pripravljena za polnjenje, ko so gladka in drseča.

Svinjska-creva.jpg
Naravne-svinjske-danke.jpg
Naravni svinjski ritniki

Naravni svinjski ritniki so primerna za krvavice in salame.

Shranjevanje in navodilo za pripravo svinjskih ritnikov:

  • Sol previdno odstranimo s hladno vodo.

  • Ritnike čez noč namakamo v dovolj veliki količini hladne, sveže vode (največ 12 ur).

  • Približno 30 minut pred polnjenjem ritnike namočimo v topli vodi (od 32 do največ 35 stopinj).

  • Ločimo posamezne konce, da se izognemo vozlom.

  • Zaradi lažje namestitve na cev polnilca je priporočljivo sprati notranjost ritnikov.

Ritniki so pripravljeni za polnjenje, ko so gladki in drseči.

Naravna ovčja čreva

Naravna ovčja čreva so primerna za hrenovke.

Navodilo za pripravo ovčjih soljenih črev:

  • Sol previdno odstranimo s hladno vodo.

  • Čreva čez noč namakamo v dovolj veliki količini hladne, sveže vode (največ 12 ur).

  • Približno 30 minut pred polnjenjem čreva namočimo v topli vodi (od 32 do največ 35 stopinj).

  • Ločimo posamezne konce, da se izognemo vozlom.

  • Zaradi lažje namestitve na cev polnilca je priporočljivo sprati notranjost črev.

Čreva so pripravljena za polnjenje, ko so gladka in drseča. Če ne uporabite vseh črev, jih lahko ponovno solite.

Ovcje-crevo-1.jpg